Мађарска влада започела кампању против ММФ

Мађарска Влада покренула је медијску кампању под паролом да се „неће предати Међународном монетарном фонду /ММФ/“, неколико седмица прије наставка разговора са међународним кредиторима о јачању својих финансија и посустале економије. Најзадуженија земља централне Европе покушава да осигура нови зајам од неколико милијарди евра од ММФ-а и ЕУ како би обуздала трошкове задуживања и смирила […]

уторак, октобар 9, 2012 / 15:59

Мађарска Влада покренула је медијску кампању под паролом да се „неће предати Међународном монетарном фонду /ММФ/“, неколико седмица прије наставка разговора са међународним кредиторима о јачању својих финансија и посустале економије.

Најзадуженија земља централне Европе покушава да осигура нови зајам од неколико милијарди евра од ММФ-а и ЕУ како би обуздала трошкове задуживања и смирила турбуленције на тржишту.

Влада премијера Виктора Орбана изгубала је око 50 одсто присталица од убједљиве изборне побједе 2010. године, а држава је суочена са слабим економским растом сљедеће године и даљим "стезањем каиша".

Влада је платила огласе преко читавих страница у пет дневних листова са паролама у којима се од ММФ-а тражи "поштовање и повјерење" и наглашава да Мађарска неће одустати од своје независности, пренио је Ројтерс.

Без наговјештаја осјетнијег привредног раста и уз раст незадовољства грађана због пада животног стандарда, Орбанова Влада изложена је све већем притиску.

Синдикат просвјете разматра ступање у штрајк након што је Влада одустала од повећања плата, које је било планирано за сљедећу годину, а опозициони социјалисти поразили су кандидата владајуће странке Фидес на ванредним локалним изборима у западном дијелу земље.

Медијска кампања мађарске Владе покренута је у дану када је ММФ објавио прогнозу да ће мађарска економија у 2013. години порасти за само 0,8 одсто, послије овогодишње рецесије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *