Лувр и ове године најпосјећенији музеј на свијету

Лувр је саопштио данас да је и ове године најпосјећенији музеј на свијету, са близу 10 милиона посјетилаца, што је милион више него 2011. Како преноси АФП, своју челну позицију чувени париски музеј "зацементирао" је посебно захваљујући новом крилу, посвећеном исламској умјетности, као и све већем броју посјетилаца из Кине који, поред Американаца и Бразилаца, […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 19:44

Лувр је саопштио данас да је и ове године најпосјећенији музеј на свијету, са близу 10 милиона посјетилаца, што је милион више него 2011.

Како преноси АФП, своју челну позицију чувени париски музеј "зацементирао" је посебно захваљујући новом крилу, посвећеном исламској умјетности, као и све већем броју посјетилаца из Кине који, поред Американаца и Бразилаца, сада чине најбројнију групу страних туриста.

Након њих слиједе Италијани и Немци, истиче се у саопштењу у коме се наводи да је интернет страница музеја имала више од 11 милиона прегледа, а да његова фејсбук страница има више од 800.000 следбеника.

Ново крило исламске умјетности, са око 3.000 драгоцјених предмета из перода од седмог до деветнаестог вијека, отворено је у септембру, од када га је видјело 650.000 посетилаца.

Његова изградња, која је коштала близу 100 милиона евра, финансирана је од стране француске владе, потпомогнуте донацијама из Саудијске Арабије, Марока, Кувајта, Омана и Азербејџана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *