Лупај Драгиња, лупај: Одбачен захтјев за рехабилитацију Милана Недића

Виши суд у Београду одбацио захтјев за рехабилитацију ђенерала Милана Недића, предсједника српске владе у вријеме њемачке окупације током Другог свјетског рата. Захтјев који су поднијели Српска либерална странка, односно њен правни насљедник Српски либерални савет, Удружење политичких затвореника и жртава комунистичког режима и Александар Недић, праунук Милана Недића, рјешењем Вишег суда одбачен је недавно […]

среда, март 12, 2014 / 09:18

Виши суд у Београду одбацио захтјев за рехабилитацију ђенерала Милана Недића, предсједника српске владе у вријеме њемачке окупације током Другог свјетског рата.

Захтјев који су поднијели Српска либерална странка, односно њен правни насљедник Српски либерални савет, Удружење политичких затвореника и жртава комунистичког режима и Александар Недић, праунук Милана Недића, рјешењем Вишег суда одбачен је недавно као – неуредан, објавила је данашња “Политика“.

Александар Недић, који је и генерални секретар Српског либералног савета, изјавио је да су, као подносиоци захтјева, веома непријатно изненађени одлуком Вишег суда и најавио жалбу.

"Чуди нас што је надлежни суд тек сад увидео да је захтев правно неуредан, иако је поднет још 2007. У јануару 2009, суд нам је наложио да му прибавимо попис списа материјала Милана Недића. Суд је највећи део тога одавно од нас добио, али упркос томе процес практично није ни започео", рекао је Недић.

Недић је рекао да је захтјев за рехабилитацију писао адвокат Зоран Живановић који је и правни заступник у Хагу, а у Србији ради на рехабилитацији генерала Драже Михајловића.

"Политика" наводи да је суд образложио да није достављен доказ из кога "произилази да су наведени предлагачи заинтересована правна лица за подношење захтјева за рехабилитацију", а да правни заступник Удружења политичких затвореника и жртава комунистичког режима Војислав Кромпић није приступио рочишту 27. септембра прошле године.

Кромпић је иначе, како наводи Политика, преминуо раније прошле године.

Александар Недић је додао да је жалба већ припремљена и да очекује да ће суд "коначно да приступи рехабилитацији".

)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *