Лукач задовољан – митингаши на броју

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да су оба данашња скупа у Бањалуци протекла мирно и да су политичари показали одговорност према Републици Српској и народу.

субота, мај 14, 2016 / 18:47

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да су оба данашња скупа у Бањалуци протекла мирно и да су политичари показали одговорност према Републици Српској и народу.

Лукач је потврдио да је више од 2.000 полицајаца обезбјеђивало оба скупа, те да се у самом доласку у свим аутобусима налазио полицајац Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

"Аутобуси су прихваћени на пунктовима, доведени на скупове и након завршетка испраћени су из Бањалуке у пратњи полиције", нагласио је Лукач.

Према његовим ријечима, било је много најава да могу да се десе разне лоше ствари и да појединци могу да искористе скупове, нарочито најављене протестне шетње да би изазвали проблеме, нереде и хаос у Бањалуци.

"Драго ми је на крају што су прваци и једног и другог политичког блока прихватили сугестије полиције и рјешења да одустану од протестних шетњи мада су лидери опозиције инсистирали на томе, чак и јутрос прије одржавања скупа, а на крају су прихватили сугестије полиције и одустали су од тога и на тај начин избјегли све могуће нереде у граду", рекао је Лукач.

Он је истакао да су на тај начин политичари показали зрелост и одговорност према Републици Српској и према народу. "Морам да похвалим такве одлуке овај пут", додао је Лукач.

Он је навео да је, према евиденцијама МУП-а, у град ушло 139 аутобуса Савеза за промјене и 251 аутобус СНСД-а и других партнерских странака у власти, којим се послије придружио један број људи.

На Тргу Крајине у Бањалуци данас је одржан митинг у организацији странака на власти, предвођених СНСД-ом, док је у Парку "Младен Стојановић" одржан протестни скуп у организацији опозиционог Савеза за промјене. 0 КОМЕНТАРА

 1. Честитке министру и МУП-у на професионализму.

  Често парафразирам Достојевског да дође вријеме када зло крене да ради у корист добра.
  Они који су наумили да изазову нереде и компромитују МУП РС у циљу његовог укидања су га додатно учврстили, а код нашег народа МУП РС је добио још више на угледу

 2. Лукач је на првом мјесту задовољан што се протестанти нису понашали као он прије 18 година, када је јуришао на институције Републике Српске.

 3. Lukač čuvar čuvara Srpske dodo harama.

  Gledam sliku, spaecijalci se slikaju sa mladencima. Mladoženja za svaki slučaj stavio ruku u džep da ga specijalci ne izbunaraju.
  Što je sigurno, sigurno

  LUKAČU, KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?
  KO JE UBIO NIKOLU DJUROVIĆA?

  KO JE NAREDIO PREMLAĆIVANJE VULIĆA’

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *