Лукач: Нападачи на Вучића недоступни

Идентификоване особе које се доводе у везу са нападом на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула недоступне су МУП-у Српске, јер се углавном налазе на територији Федерације БиХ, изјавио је министар Драган Лукач.  Драган Лукач је рекао да очекује да ће те особе бити приведене и да ће им бити одређен притвор и […]

среда, јул 22, 2015 / 17:40

Идентификоване особе које се доводе у везу са нападом на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула недоступне су МУП-у Српске, јер се углавном налазе на територији Федерације БиХ, изјавио је министар Драган Лукач.

 Драган Лукач је рекао да очекује да ће те особе бити приведене и да ће им бити одређен притвор и друге мјере и радње које би довеле до расвјетљавања овог догађаја, преноси РТРС.

Због истраге која је у току, Лукач није желио да каже о колико особа је ријеч.

Истакао је да Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) није обавијестила МУП Републике Српске о јучерашњем хапшењу три особе које се доводе у везу са нападом на Вучића, а чије фотографије је полиција Српске раније објавила, пренио је Танјуг.

"Добили смо информације тек када су ова лица саслушана и пуштена. Не бих коментарисао шта су добили од информација приликом вишечасовног саслушања, као и због чега су пуштени, јер је то у надлежности оних који су тај посао обавили, а и немам увид у све што је урађено", рекао је Лукач.

Истакао је да већ има довољно снимака и идентификованих лица која могу бити приведена.

"Да би се видело ко је од њих на саслушању ради узимања информација, да ли остали треба да буду ухапшени и процесуирани због покушаја убиства Александра Вучића, као и због осталих кривичних дјела, као што су подстрекивање на убиство, изазивање опште опасности, као и вјерске и националне нетрпељивости и мржње, треба да буде обрађено доста лица и све то иде успорено", навео је Лукач.

Министар је поновио да напад на српског премијера није стихијски или резултат "некаквих навијачких хирова", већ да је организован, што се може препознати и доказати.

СИПА је, наиме, јуче привела Алмира Мердића, Елведина Химзића и Мују Диздаревића из Тешња, а након вишечасовног испитивања они су пуштени на слободу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *