Локаут у хокејашкој НХЛ лиги

Прошле године у последњем тренутку је дошло до компромиса да се спаси НБА сезона, а ове године, због локаута, питање је да ли ће уоште почети сезона у НХЛ лиги. Минут иза поноћи по њујоршком времену хокејаши НХЛ лиге започели су штрајк. Не може се рећи да је то било неочекивано, имајући у виду чињеницу […]

недеља, септембар 16, 2012 / 20:49

Прошле године у последњем тренутку је дошло до компромиса да се спаси НБА сезона, а ове године, због локаута, питање је да ли ће уоште почети сезона у НХЛ лиги.

Минут иза поноћи по њујоршком времену хокејаши НХЛ лиге започели су штрајк. Не може се рећи да је то било неочекивано, имајући у виду чињеницу да је истекао колективни уговор који је потписан 2005. године.

Овога пута спор је настао због жеље клубова да се удио плата играча у приходима, са досадашњих 57, смањи на 46 одсто. Преведено у бројке, спор је настао у везио са тим како поделити 3,3 милијарде долара прихода. Играчи не пристају да њихов дио колача буде мањи од 1,8 милијарди долара.

Играчи су одбили тај захтјев, тако да су стављени катанци на све ледене дворане у којима се игра хокеј у најјачој лиги.

Амерички медији извјештавају да је тренутни јаз између власника клубова и играча огроман, и да постоји реална шанса да се изгуби цијела сезона, као што је то било у сезони 2004/05.

Иначе,следеће недеље предвиђене су биле предсезонске активности, које су отказане, а почетак нове сезоне био је предвиђен за октобар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *