Логораши најављују протест у Сарајеву

Српски логораши одржаће у септембру протесте пред Судом и Тужилаштвом БиХ у Сарајеву ако те институције не почну процесуирање одговорних за злочине над Србима током рата у БиХ, најавио је данас предсједник Савеза логораша Српске Бранислав Дукић. „Ако не буду подигнуте кривичне пријаве и оптужнице против лица одговорних за злочине над Србима у случајевима `Дудаковић`, […]

понедељак, август 13, 2012 / 23:34

Српски логораши одржаће у септембру протесте пред Судом и Тужилаштвом БиХ у Сарајеву ако те институције не почну процесуирање одговорних за злочине над Србима током рата у БиХ, најавио је данас предсједник Савеза логораша Српске Бранислав Дукић.

„Ако не буду подигнуте кривичне пријаве и оптужнице против лица одговорних за злочине над Србима у случајевима `Дудаковић`, `Добровољачка улица`, `Силос`, `Велики парк`, `Сијековац`, `Касарна Виктор Бубањ`, српски логораши одржаће у септембру протесте пред Судом и Тужилаштвом БиХ“, рекао је Дукић Срни.

Дукић је рекао да најављени протести неће бити као досадашњи, већ ће подразумијевати насилни улазак у зграду Тужилаштва.

„Због непроцесуирања оних који су починили злочине над Србима, у БиХ више неће бити задржавања српских логораша пред капијом Тужилаштва БиХ, као што је то до сада био случај“, поручио је Дукић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *