Љубојевић осумњичен да је примио мито од 10.000 КМ!

Директор ЈП „Шуме Републике Српске“ Срђан Љубојевић, који је ухапшен данас у акцији МУП-а „Прољеће“, осумњичен је за примање мита од 10.000 КМ, мада је полиција имала и раније неких пријава да је злоупотребљавао службени положај – изјавила је портпарол МУП-а Мирна Шоја.  Шоја је новинарима у Бањалуци рекла да ће данас у МУП-у РС […]

среда, август 15, 2012 / 16:38

Директор ЈП „Шуме Републике Српске“ Срђан Љубојевић, који је ухапшен данас у акцији МУП-а „Прољеће“, осумњичен је за примање мита од 10.000 КМ, мада је полиција имала и раније неких пријава да је злоупотребљавао службени положај – изјавила је портпарол МУП-а Мирна Шоја.

 Шоја је новинарима у Бањалуци рекла да ће данас у МУП-у РС бити извршена криминалистичка обрада над Љубојевићем, а он ће сутра, уз извјештај, бити предат у надлежност Специјалног тужилаштва РС.

Она је потврдила да хапшење Љубојевића представља наставак акције МУП-а "Прољеће", која је усмјерена на спречавање корупције на територији Српске.

Шоја је рекла да је полиција претресла канцеларију коју користи Љубојевић у ЈП „Шуме РС“, као и његов стан у Бањалуци.

Шоја напомиње да је већ било неколико предмета у којима су управо лица која обављају службене дужности лишена слободе због кривичног дјела примања мита.

Према налогу Специјалног тужилаштва РС, припадници Јединице за борбу против организованог криминала и корупције данас су у 12.40 часова лишили слободе генералног директора ЈП „Шуме РС“ Срђана Љубојевића, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело примање мита.

Надзорни одбор Шума Српске разрјешио дужности Љубојевића

Надзорни одбор "Шума Српске" данас је на електронској сједници донио одлуку да Срђана Љубојевића разријеши дужности генералног директора тог предузећа, а да Раденка Лакетића овласти за обављање послова из надлежности директора до именовања вршиоца дужности, рекла је Срни предсједник НО Биљана Марковић.

Марковићева је потврдила да је Влада РС на данашњој сједници, у функцији Скупштине акционара, наложила Надзорном одбору "Шума" да Љубојевића разријеши дужности и овласти Лакетића за обављање послова до именовања вршиоца дужности директора.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио је од предсједника Владе Српске Александра Џомбића да сазове хитну сједницу Владе на којој би Срђан Љубојевић био разријешен дужности директора Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“.

Додик је у изјави за Срну поздравио акцију Министарства унутрашњих послова РС у којој је ухапшен директор ЈП „Шуме Републике Српске“ охрабрујући припаднике контролних органа да одлучно наставе са борбом против криминала и корупције.

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирослав Миловановић изјавио је раније данас Срни да је хапшење Љубојевића један од доказа да институције Републике Српске апсолутно раде свој посао.

ПОВЕЗАНА ВИЈЕСТ0 КОМЕНТАРА

  1. Овом човјеку су смјестили додикови талибани!
    Чим је он јавности објавио списак од 50 највећих дужника Шумама Српске и тако себе изложио на удар додикових тајкуна кумовских ортака, знало се шта ће бити!

    Њему су крим инспектори пратили сваки корак од како је сјео на усијану столицу, тај човјек није ушао ни у једну радну јединицу баш због тога што су нерашћишћени односи, тамо иза његових леђа радили снсд талибани као директори разних радних јединица, затим су му сликавали кућу крим инспектори, зар је он могао ту кућу поставити за 3 мјесеца директоровања?
    Све су му смјестили да би себе ослободили дуга, ово се без крвопролића никад неће разрјешити или ћемо овако до коначне пропасти бити у канџама кримоса!

  2. Па наравно при самој апликацији за мјесто директора Српских шума човјек је јавно ишиканиран како нема компетенције и адекватно менаджерско искуство.Сјетите се чланака пресса и других исполтронизованих медија који су осуђивали човјека који није ни дошао на ту функцију.Оптужују га за мито од 10000 км класична смијурија људи отимају милионе овог напаћеног народа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *