Љубљана: Ухапшени градоначелник Јанковић и његов син

Словеначка полиција извршила је јутрос претрес на више локација у Љубљани и ухапсила шест особа због сумње да су умијешани у привредни криминал и корупцију, а медији наводе да су под истрагом фирме повезане с градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем. Међу ухапшенима су, како преносе, Јанковић и његов син. Издат је и налог за претрес Јанковићеве […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 11:53

Словеначка полиција извршила је јутрос претрес на више локација у Љубљани и ухапсила шест особа због сумње да су умијешани у привредни криминал и корупцију, а медији наводе да су под истрагом фирме повезане с градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем. Међу ухапшенима су, како преносе, Јанковић и његов син.

Издат је и налог за претрес Јанковићеве куће, а према незваничним информацијама, Јанковић је од јутрос задржан у полицији због продаје земљишта и спортско-трговачког парка Стожице, сазнаје агенција СТА у Градској општини Љубљана.

Та агенција наводи да су у општини запечаћене канцеларије, због чега запослени не могу на своја радна мјеста. Јанковић се тренутно са полицајцима, наводно, налази у својој кући.
Према извјештавању словеначких медија, истрага је у току и у предузећима повезаним са породицом Зорана Јанковића, као и у просторима предузећа Електа и Греп, које гради Стожице.

Провизија за градоначелника

Словеначки медији подсјећају да су из тамошње пореске управе у мају процуриле информације да је новац који је градска управа уплатила "Грепу", који је градио стадион, преко низа трансакција, завршио, уз остало, и на рачуну компаније чији је већински власник градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Bože dragi, da li će ikada kod nas biti ovako, pa da jedno jutro uhapse nekog načelnika zato što je ukrao ovo ili ono, onda bi svi bježali od tih mjesta jer bi morali snositi i odgovornost.
  Ovako većina načelnika su klasiični lopovi i kriminalci, ali naša policija hapsi samo one sitne, koji realno i najmanje kradu. Ovaj iz Broda je kokošar za Bijeljinu ili Banja luku.

 2. Nekuvece na ATV-u u rekose da je Marko od Prijedora 6. po bogatstvu u BiH, da nam predsjednik ima 1,8 milijardi…da je 200 porodica pokralo u RS 58 milijardi…
  Niko to od njih ne demantova, vec sutradan nastavise borbu na zivot i smrt za pobjedu na izborima.
  A, koliko je veceras onih koji nisu imali sta da veceraju, niti ce sutra imati sta da doruckuju?
  Svete bandere!
  Ja Marka znam ada je bio normalan covjek, sada mu je pohlepa popila i dusu i pamet. Njegov hamuz ima vise nego sinovi princeze Dajane. Inkluzija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *