Љубав цвјета: СНСД и СДС у коалицији у Добоју

Скупштинску већину у Добоју ојачаће одборници СНСД, који ће ући у власт, извјештава РТРС. Градоначелник Добоја рекао је да је за њега јако важно учешће СНСД у власти, те да ће из редова ове странке бити именован замјеник градоначелника и два потпредсједника скупштине. Умјесто Небојше Марића, члана СДС, Петровићев замјеник биће Јасна Лукић из СНСД. […]

петак, март 8, 2013 / 09:25

Скупштинску већину у Добоју ојачаће одборници СНСД, који ће ући у власт, извјештава РТРС.

Градоначелник Добоја рекао је да је за њега јако важно учешће СНСД у власти, те да ће из редова ове странке бити именован замјеник градоначелника и два потпредсједника скупштине.

Умјесто Небојше Марића, члана СДС, Петровићев замјеник биће Јасна Лукић из СНСД. Душко Васић, доскорашњи директор болнице, и одборник Зоран Лазић. Они би требали замијенити Николу Гаврића из СДС, и Славка Глигорића из ДНС.

У ДНС нису незадовољни, јер сматрају да од мјеста потпредсједника скупштине мање вриједи од онога што би требали преузети, а то су мјеста начелника за привреду и једно мјесто директора у неком од јавних предузећа.

РТРС извјештава да се не зна како ће за ове прерасподјеле гласати одборници СДС, те да се у овој странци сматра да је у питању договор градоначелника Петровића и врха републичке власти.

СДС у градској скупштини има 14, СНСД 8, ДНС, СДП и СП по 2, што су странке које чине скупштинске већине. У опозицији ће бити два одборника НДС, Листе за Добој (СзБиХ, НХИ, ХСС, НСП) и један одборник СДА.0 КОМЕНТАРА

 1. Gdje su sad kurčeve SDS-ovce i ovnovi da seru po Frontalu na režim ??

  Koalicija u Foči ,koalicija u Doboju, koalicija na nivou BiH i još samo treba skupiti što više retarda koji će uz gusle , krmeće pečenje i pjesme o radovanu haškom da izađu na izbore i dovedu novu staru generacuju lopova ponovo na vlast !!!

 2. СДС је демократска, децентрализована странка, и као таква сваки локални одбор има слободу избора с ким ће и како ће правити власт на локалном нивоу.
  На нивоу Републике СДС је опозиција.
  На нивоу БиХ функционише Платформа странака из РС.
  Шта је проблем?

  Прича о једнакости СДС-а и СНСД-а потиче из два изворе.
  Један је СНСД да би тиме срушио рејтинг странке код оних који не воле СНСД.
  Други извор су квазиполитичке комби партије које једва прелазе цензус, а хране се искључиво бирачким тијелом СДС-а.
  То је реалност. Друго су пакости и зависти.

 3. Obren je car, molim vas da podignete spomenik ovom gospodinu za života.
  U vrijeme zatezanja odnosa izmedju SNSD i SDS na nivou BiH čovjek spušta lopticu, dočekuje Dodika na noge i sa njim na lokalu pravi koaliciju.
  Ovaj majstor političkih ukrštenica na taj način dobija za Dobija otvorena vrata za nova kreditna zaduživanja u opštini preko SNSD i zajedničke većine i nakon što dobije PARE više mu niko neće trebati.
  Bravo Obrene, a u SNSD neka se zamisle ko im vodi stranku u Doboju i zasto su izgubili izbore u ovom GRADU.
  Istakli su kandidata za gradonacelnika, a Uroš Gostić cijelu kampanju prehodao za Obrenom otvarajući dionice asfaltiranih seoskih puteva i malih preradjivačkih potencijala. Zsšto je SNSD izgubio izbore u 4 grada od 5 i moze li nastavi li ovako da flertuje sa SDS-om popraviti rezultat ili izgubiti i BANJALUKU…

 4. Потпуно је разумљива фрустрација многих,од лијевих до десних,фактом да се СДС мало бави и политиком.Јасно је такође,да осталима треба и знања и километара,а то се не стиче прдуцкањем по порталима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *