Љајић: Дијалог је угрожен јер врше притисак само на Србију

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић оцијенио је да постоји реална опасност да дијалог Београда и Приштине не да резултате, јер међународна заједница не показује спремност да изврши притисак и на косовске политичаре. "Реално, налазимо се у критичној фази. Позиције су заиста удаљене. Србија је показала апсолутну спремност да се дође до одрживог и трајног решења", […]

среда, март 20, 2013 / 10:51

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић оцијенио је да постоји реална опасност да дијалог Београда и Приштине не да резултате, јер међународна заједница не показује спремност да изврши притисак и на косовске политичаре.

"Реално, налазимо се у критичној фази. Позиције су заиста удаљене. Србија је показала апсолутну спремност да се дође до одрживог и трајног решења", навео је Љајић.

Он је за "Вечерње новости" рекао да са друге стране, Приштина жели да примијени свој устав и закон и да то представи као понуду према Београду и српској заједници на Косову.

"Ако мисле да је то решење, нисмо морали ни да водимо преговоре", истакао је Љајић.

Потпредсједник Владе Србије је рекао да нема договора уколико једна страна све изгуби, а друга све добије и да тако нешто може да створи само клицу будућег конфликта.

Љајић је оцијенио да би премијер Ивица Дачић требало детаљно да изложи Скупштини Србије "шта је Србији понуђено и да ли је и зашто понуда прихватљива или не".

Он је додао да је важно и да се парламент изјасни о том најважнијем државном питању, истакавши да је то пут и за јачање институција и преговарачке позиције Београда.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *