Ливне: Лажу да је Либерман против Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је Срни да министар спољних послова Израела Авигдор Либерман никада није био против Србије и Републике Српске и да никада нигдје није дао изјаву против Срба, јер је истински пријатељ Републике Српске. Ливне је истакао да у израелском парламенту никада није одржана дискусија у вези са […]

петак, април 3, 2015 / 10:29

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је Срни да министар спољних послова Израела Авигдор Либерман никада није био против Србије и Републике Српске и да никада нигдје није дао изјаву против Срба, јер је истински пријатељ Републике Српске.

Ливне је истакао да у израелском парламенту никада није одржана дискусија у вези са Дејтонским споразумом и односима Републике Српске и БиХ и Јевреја у БиХ и Републици Српској, како је објавио њемачки "Артикел прес".

"Ми смо провјерили, у парламенту апсолутно није било никада никакве дискусије у вези са Дејтонским споразумом, односом Републике Српске и наравно да Либерман, који је заиста пријатељ Републике Српске, никада није дао нигдје никакву изјаву против Срба или Републике Српске", рекао је Ливне, демантујући тачност овог текста.

Он је истакао да је тај чланак, који је пренио и портал БН телевизије, најобичнија измишљотина.

"Сто одсто провјерено, у парламенту никада није одржана никакава дискусија и нико није говорио, поготово не нека странка као Шарс, која је крајња десничарска вјерска странка, и која ни у сну нема никакве везе са Дејтонским споразумом или било чим што је у вези са БиХ. Није уопште нико говорио, а не само ова странка", истакао је Ливне.

Ливне је поновио да Либерман никада није био против Србије и Републике Српске.

Њемачки "Артикел прес" објавио је да је странка Шас позвала новоизабрану израелску владу да унаприједи односе са БиХ и критиковала Либермана да је "Јевреје у БиХ желио продати Србима", на шта је, наводно, Либерман узвратио да "његова странка ни он не стоје иза Срба у Србији или у БиХ, нити да планира имати било какава однос са Србима, поготову онима у БиХ".0 КОМЕНТАРА

 1. Не знам, политика је чудо, новинаре јако цијеним мада има свашта и међу њима, просто ми их је жао колико морају лажи потписати што чак нису ни написали да би обезбједили егзистенцију.

  Какав је пресинг на медије и новинаре код нас, исти је сад у свијету због невјероватног сукоба истока и запада.

  Што се тиче Ливнеа имао сам част са њим разговарати, много паметан и искусан човјек, пријатељ је Српске и жао ми је што није млађи, јер ако се икад будем нешто питао у Српској замолио би га да буде у тиму у послу за који сам преузео одговорност.

  Човјек је институција, сваки паметан у Српској који пледира да се бави пословима у име народа мора знати колико такви људи вриједе.

 2. Ako se ikad budem pitao u UN, a ocekujem da preuzmem kormilo u UN, da svijet postane cist i zaposlen, predlozicu da ovaj tip odmakne je nas je kostao koliko smo mogli da industrijski podignemo jedan grad.

  Nije mi cudo kad se mladi polakome, ali stari fosili da nemaju mjere to mi nije jasno. Ne uzimaju od svog naroda, nego od tudjeg.
  A liberman se dobro ugradio na nas budzet.

  Citajte moj blog, i gledajte me veceras na CNN-u.
  Imacete sta da vidite!

 3. Boze sta smo ti krivi,jedva se rijesili Pampers predsjednika, sad i pampers savjetnik.
  A gdje su slusni aparati, toaletne stolice, dekubitus duseci, proteze za oci i zube…

 4. Ko vjeruje da su Jevreji prijatelji Srba ili je neinformisan ili zlonamjeran. Ako je neinformisan nek se malo informise ko su bili najveci srpski dusmani u MZ zadnjih 20-25 godina.
  Ovo je sve rekla kazala, i prvo i drugo. Ko ce saznati sta je stvarno rekao Liberman u Knesetu? niko.. Jedni tvrde da je rekao, biznismen i grebator Livne tvrdi da nije rekao, skroz nebitno.
  Bitno je da Republika Srpska nema ni jedan razlog da se petlja u bilo kakve poslove sa Jevrejima. Oni imaju jedan specifican mentalitet, oni na svijet gledaju kao na mjesto u kom nemaju ni jednog prijatelja, oni sebe smatraju specijalnim,od boga izabranim narodom. Oni medju gojama ne prave nikakvu razliku, Srbi, Brazilci, Englezi, Japanci, Hrvati, Mongoli, sve je to njima isto…

 5. Ма воли нас Либерман, само се шали. Тако да нису у вјетар бачене силне паре дане на представништво РС у Израелу. Имаће од тога користи деда Ариел, а и он је грађанин РС. Ваљда? Ако се није као Вучетић и он одрекао држављанства?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *