Либија: НАТО оптужен да убија народ

ТРИПОЛИ – Портпарол либијске владе оптужио је НАТО да терорише и убија њихов народ и да је то дио опште завјере да се Либија понизи и ослаби. Либијска влада тврди да је у ваздушним ударима западне коалиције погинуло више од 100 цивила. Коалиционе снаге то демантују, наводећи да они штите цивиле од снага Моамера Гадафија […]

понедељак, март 28, 2011 / 12:32

ТРИПОЛИ – Портпарол либијске владе оптужио је НАТО да терорише и убија њихов народ и да је то дио опште завјере да се Либија понизи и ослаби.

Либијска влада тврди да је у ваздушним ударима западне коалиције погинуло више од 100 цивила. Коалиционе снаге то демантују, наводећи да они штите цивиле од снага Моамера Гадафија и да гађају само војне циљеве.

"Људи живе под терором, у страху, свуда се осјећају тензије. Сматрамо да непотребан наставак ваздушних удара представља план да се либијска влада доведе у слабу преговарачку позицију", рекао је синоћ портпарол либијске владе Муса Ибрахим.

Ибрахим је рекао да је НАТО спреман да "убије људе, уништи војне кампове за обуку, војне пунктове и друге локације", пренио је Ројтерс.

Он је признао да побуњеници напредују са истока ка западу, али није желио да детаљније говори о повлачењу владиних снага.

"Побуњеници напредују. Западне нације изгладњују Либијце, они желе да Либију баце на кољена да моли за милост", казао је Ибрахим.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *