Либија ће расформирати оружане групе

Либијске власти су одлучиле да расформирају све наоружане групе које нису под контролом државе, саопштио је предсједник Општег либијског националног конгреса Мохамеда ал-Мегарјефа. Одлука о распуштању наоружаних група донијета је у суботу увече, а услиједила је послије побуне грађана Бенгазија који су у петак организовали демонстрације против екстремистичких група, када су погинуле најмање двије особе. […]

недеља, септембар 23, 2012 / 13:31

Либијске власти су одлучиле да расформирају све наоружане групе које нису под контролом државе, саопштио је предсједник Општег либијског националног конгреса Мохамеда ал-Мегарјефа.

Одлука о распуштању наоружаних група донијета је у суботу увече, а услиједила је послије побуне грађана Бенгазија који су у петак организовали демонстрације против екстремистичких група, када су погинуле најмање двије особе.

Ал-Мегарјеф је навео да је одлука донијета послије састанка с новим премијером Мустафом Абу Шагуром, шефом обавештајне службе Салемом ел-Хашијем и начелником генералштаба Јусуфом ал-Мангушом.

Грађани Бенгазија су организовали протесте десет дана послије напада на амерички конзулат у Бенгазију, када су убијени амбасадор САД и још три дипломатска службеника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *