Лавров види јуан као резервну валуту

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да би у глобалној економској перспективи кинески јуан могао да постане доминантна резервна валута. Лавров је на данашњој 20. скупштини Савјета за спољну и одбрамбену политику изван Москве указао на чињеницу да би јуан могао да преузме све важнију улогу те да се у наредних 20 година […]

недеља, децембар 2, 2012 / 08:10

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да би у глобалној економској перспективи кинески јуан могао да постане доминантна резервна валута.

Лавров је на данашњој 20. скупштини Савјета за спољну и одбрамбену политику изван Москве указао на чињеницу да би јуан могао да преузме све важнију улогу те да се у наредних 20 година може очекивати да глобална слика добије потпуно нови облик.

То ће значити, указао је Лавров, болно поновно прилагођавање у међународним односима. Он је критиковао и покушаје Запада да силом шире демократију.

„Проблем је у томе што промоција демократије крвљу и гвожђем једноставно не ради. То смо могли видјети протеклих 18 мјесеци, а нарочито протеклих неколико дана“, рекао је Лавров, који је на почетку обраћања Савјету за спољну и одбрамбену политику изван Москве, прочитао говор предсједника Русије Владимира Путина.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *