Лавров: У сиријском сукобу неће бити побједника

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да ниједна страна неће побjедити у рату у Сирији и да би сиријско хемијско оружје представљало највећу опасност ако би га се домогли екстремисти. „Слушајте, нико неће побjедити у том рату… Асад не иде нигде, без обзира шта ко каже, макар то била Кина или Русија”, […]

субота, децембар 22, 2012 / 13:39

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да ниједна страна неће побjедити у рату у Сирији и да би сиријско хемијско оружје представљало највећу опасност ако би га се домогли екстремисти.

„Слушајте, нико неће побjедити у том рату… Асад не иде нигде, без обзира шта ко каже, макар то била Кина или Русија”, рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије поновио је да је Русија одбацила захтjев земаља у региону да убjеди Асада да оде или да му понуди безбедно уточиште, наглашавајући да би његов одлазак могао да доведе до интензивирања сукоба у сиријском конфликту који траје већ 21 мjесец.

Лавров је поручио регионалним силама да саме учине оно што траже од Русије и рекао да ће међународни изасланик за Сирију Лахдар Брахими посjетити Москву пре краја године, јавио је Ројтерс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *