Лавров очекује да се Сиријски ПИК окупи наредних хефти

Састанак Међународне групе за подршку Сирији могао би бити одржан у наредним седмицама, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров за „Спутњик“. Међународна група за подршку Сирији је формирана у новембру прошле године, убрзо након почетка сиријских мировних преговора у Бечу. Групом копредсједавају Москва и Вашингтон, а остали чланови су ЕУ, Арапска лига, […]

среда, мај 4, 2016 / 02:19

Састанак Међународне групе за подршку Сирији могао би бити одржан у наредним седмицама, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров за „Спутњик“.

Међународна група за подршку Сирији је формирана у новембру прошле године, убрзо након почетка сиријских мировних преговора у Бечу.

Групом копредсједавају Москва и Вашингтон, а остали чланови су ЕУ, Арапска лига, Кина, Иран, Турска и УН.

"Вјероватно је да ће се током наредних неколико седмица сазвати министарски састанак са једним главним циљем, а то је да видимо ко спроводи претходне одлуке које су одобрене у двјема резолуцијама Савјета безбједности УН и како то ради. То је план који обухвата три правца – прекид ватре, хуманитарну помоћ и политички процес", истакао је Лавров.

На новоу групе за подршку ће се разговарати о покушајима различитих група да поремете примирје, а то укључује велики број земаља и међународних организација, Русију, Кину, САД, Саудијску Арабију и државе Арапске лиге, додао је Лавров.

Он је нагласио да ће то бити корак напријед у односу на разматрање овог питања на нивоу између САД и Русије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *