Латиновић: Градишка, град суживота

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић уприличио је данас традиционални пријем за представнике вјерских заједница, на којем је поручио да толеранција и суживот у овој општини могу послужити многима за примјер. "Ускоро ћемо се граничити са ЕУ и желимо да и остваривањем вјерских слобода и доброг суживота дамо до знања свијету да смо отворен град, спремни […]

уторак, децембар 11, 2012 / 12:49

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић уприличио је данас традиционални пријем за представнике вјерских заједница, на којем је поручио да толеранција и суживот у овој општини могу послужити многима за примјер.

"Ускоро ћемо се граничити са ЕУ и желимо да и остваривањем вјерских слобода и доброг суживота дамо до знања свијету да смо отворен град, спремни за сарадњу и инвестирање. Све три вјерске заједнице својим истинским дјеловањем нам могу много помоћи како бисмо што прије остварили економски просперитет и нова запошљавања", рекао је Латиновић.

Архијерејски намјесник Српске православне цркве Мирко Милисавић увјерен је да ће све три вјерске заједнице у Градишци помоћи новом руководству локалне заједнице да се преброде свакодневне тешкоће у животу грађана.

"Задовољни смо међурелигијском сарадњом и вјерским слободама. Истакли смо спремност и да се максимално ангажујемо у рјешавању социјалних проблема и нагласили потребу оснивања јавне кухиње, а због свеопште кризе нећемо оптерећивати локалну власт питањем изградње и опремања вјерских објеката", рекао је Милисавић.

Главни ефендија Исламске заједнице у Градишци Зејнил Латифовић и жупник Градишке жупе Перо Чолић испред Католичке цркве у први план ставили су социјалне проблеме.

Представници вјерских заједница су на пријему поручили да су степен изражавања вјерских слобода и суживот у Градишци на високом нивоу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *