Лакташи прихватили Ф4, Звезда осула по Лорбеку

Предсједник Игокее Борис Спасојевић разријешио је конфузију око мјеста одигравања ’фајнал фора’ АБА лиге, потврдом да ће га тај клуб организовати у Лакташима. „Бићемо домаћини ’фајнал фора’, то је званична и дефинитивна одлука. За нас је велика част прилика да угостимо велике клубове као што су Црвена звезда и Партизан, истовремено и да као мали […]

четвртак, март 14, 2013 / 08:31

Предсједник Игокее Борис Спасојевић разријешио је конфузију око мјеста одигравања ’фајнал фора’ АБА лиге, потврдом да ће га тај клуб организовати у Лакташима.

„Бићемо домаћини ’фајнал фора’, то је званична и дефинитивна одлука. За нас је велика част прилика да угостимо велике клубове као што су Црвена звезда и Партизан, истовремено и да као мали град станемо уз раме претходним организаторима Љубљаном, Београдом и Загребом“, рекао је Спасојевић за „Вечерње новости“.

Раније током дана појавио се низ различитих информација, а сам Спасојевић је првобитно рекао да Игокеа неће да плаћа организацију завршног турнира регионалног такмичења.

„У том тренутку још нисмо имали званичну понуду. Добили смо је око 15 часова, размотрили све опције и прихватили“, нагласио је Спасојевић.

Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Давор Ристовић је поручио да је неодговорно и неозбиљно да се на тај начин одређује домаћин завршног турнира, а да при томе Лорбек од 6. марта до данас није обезбиједио клубовима копију споразума између Евролиге и Јадранске лиге.

„Очигледно Лорбеку није јасно да су му пропозиције пале, а сад су му још додатно изгубиле на валидности, јер је пробијен и рок за одређивање места одиграваја фајнал фора који је по пропозицијама био најкасније 1. март. Сваки дан покушавам да га добијем по неколико пута међутим, безуспешно. Видим да поједини медији имају много више успеха и да он својим коментарима споразума наставља да дезавуише целу лигу”, додао је Ристовић.

Директор црвено-белих нагласио је да се тек након увида у споразум између Евролиге и Јадранске лиге може направити договор око мјеста одигравања фајнал фора.

„У противном, регуларност лиге биће тотално срушена. Онда би било најбоље да лигу нисмо ни играли него да смо препустили Лорбеку да каже ко ће да игра Евролигу што би била још једна потврда да ово није лига клубова него приватна лига Лорбека који се стално позива на Борд Јадранске лиге и некакве његове усмене консултације”, закључио је Ристовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *