Лакташи: Изложба и крај сликарске колоније

ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи Вас позива на отворење изложбе слика насталих на Седмом сазиву ликовне колоније „Ласта 2012“ која, овом изложбом, уједно и обиљежава крај рада . Изложба ће бити отворена у петак, са почетком у 20 часова у Галерији ЈУ "Центар за културу и образовање" Лакташи.   На ликовној колонији "Ласта 2012", […]

четвртак, август 30, 2012 / 18:53

ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи Вас позива на отворење изложбе слика насталих на Седмом сазиву ликовне колоније „Ласта 2012“ која, овом изложбом, уједно и обиљежава крај рада .

Изложба ће бити отворена у петак, са почетком у 20 часова у Галерији ЈУ "Центар за културу и образовање" Лакташи.

 

На ликовној колонији "Ласта 2012", која је трајала од 24-31. августа, учествовло је 10 умјетника из Панчева, Шапца, Новог Сада, Градишке, Бањалуке и Требиња. То су Јелена Кондић, Маја Шолак, Михаило Ракита, Радмила Лиздек, Михаило Глигорић – Глиша, Дејан Симеуновић, Драгослав Хусар, Милован Чикић, Радивој Драгин и Драган Ојданић.

 

Умјетници су стварали у природном амбијенту ЈУ "Центра за културу и образовање" у Лакташима, и током колоније насликали 33 рада.

 

Колонија није била тематски условљена тако да су умјетници мо гли да стварају по слободном избору, односно дјела су настајала у зависности од њихове тренутне инспирације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *