Лакше је потпиривати са стране: Расмусен неће директно на Сирију

Генерални секретар Алијансе Андерс Фог Расмусен заложио се за политичко рјешење сукоба у Сирији, одбацујући војну интервенцију Запада. – Немамо намјеру да војно интервенишемо у Сирији. Мислим да нам је потребно политичко рјешење за Сирију и надам се да ће у том смислу међународна заједница упутити јасну поруку свим странама у сукобу – рекао је […]

четвртак, март 28, 2013 / 05:42

Генерални секретар Алијансе Андерс Фог Расмусен заложио се за политичко рјешење сукоба у Сирији, одбацујући војну интервенцију Запада.

– Немамо намјеру да војно интервенишемо у Сирији. Мислим да нам је потребно политичко рјешење за Сирију и надам се да ће у том смислу међународна заједница упутити јасну поруку свим странама у сукобу – рекао је Расмусен, обраћајући се руским студентима у Москви видео линком.

Лидер опозиције Моаз Алкатиб рекао је данас да је затражио од америчког државног секретара Џона Керија да снаге САД помогну у одбрани сјеверних дијелова Сирије уз помоћ ракета "патриот". Он је изјавио за Ројтерс, да одбијање међународних снага да употријебе ракете "патриот" шаље директну поруку Асаду да "може да ради шта хоће".
Међутим, Расмусен је остао чврсто при ставу да Алијанса неће играти војну улогу у сиријском конфликту.

Три чланице Алијансе – САД, Холандија и Њемачка распоредиле су ове ракете на територији Турске почетком године да би заштитиле турске градове од могућег напада из Сирије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *