Лагумџија: СДA се мора реформисати

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је да се са СДА не може реформисати БиХ и кренути напријед,јер та странка није хтјела ни сама себе да реформише. Он је оцијенио да је за једну мултиетничку земљу веома битно да се не радикализује најбројнији народ, јер радикализација може бити најпогубнија по тај народ и све остало. […]

понедељак, август 20, 2012 / 18:16

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је да се са СДА не може реформисати БиХ и кренути напријед,јер та странка није хтјела ни сама себе да реформише.

Он је оцијенио да је за једну мултиетничку земљу веома битно да се не радикализује најбројнији народ, јер радикализација може бити најпогубнија по тај народ и све остало.

"Очигледно је да је СДА, сад пред локалне изборе, видјевши да ствари иду лоше по њу, изгубила контролу и прекинула процес умјереније политике", сматра Лагумџија.

Са друге стране, каже Лагумџија, у БиХ постоје странке које интересује да земља иде напријед, попут лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића којег интересује економија, за разлику од СДА коју интересују само фотеље.

Говорећи о кризи власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/, Лагумџија је за ОБН телевизију рекао да је предсједник овог ентитета Живко Будимир прекршио Устав када је Десницу Радивојевића разријешио функције министра за просторно уређење ФБиХ.

"Постоји пуни консензус домаћих и међународних експерата уставног права да је Будимир прекршио Устав, али какву год одлуку Уставни суд донесе ми ћемо се понашати у складу с њом", рекао је Лагумџија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *