Лагумџија: СББ хоће моју смјену? Потпуно су изгубљени!

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија оцијенио је данас у Сарајеву да се Савез за бољу будућност /СББ/ БиХ, који је покренуо иницијативу за његову смјену у Савјету министара, „стварно изгубио“. "Сад чујем за иницијативу за разрјешење", рекао је Лагумџија новинарима. Он је закључио да ће парламент БиХ расправљати и одлучивати о овом захтјеву СББ-а. […]

среда, мај 14, 2014 / 15:21

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија оцијенио је данас у Сарајеву да се Савез за бољу будућност /СББ/ БиХ, који је покренуо иницијативу за његову смјену у Савјету министара, „стварно изгубио“.

"Сад чујем за иницијативу за разрјешење", рекао је Лагумџија новинарима.

Он је закључио да ће парламент БиХ расправљати и одлучивати о овом захтјеву СББ-а.

Клуб посланика СББ БиХ покренуо је данас у Парламентарној скупштини БиХ иницијативу за смјену министра одбране БиХ Зекеријаха Осмића и министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, који су кадар СДП БиХ.

У образложењу иницијативе за Осмићеву смјену наведено је интонирање химне Републике Српске и говор предсједника Српске Милорада Додика на обиљежавању 12. маја, Дана 3. пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ и Дана војске Српске у Касарни Козара у Бањалуци, а за Лагумџијину захтјеви за његовом смјеном које су демонстранти изнијели на масовним протестима у Федерацији БиХ 7. фебруара.

Крајем априла у Парламентарној скупштини БиХ је, на захтјев СДА и уз подршку СДП са мјеста министра безбједности БиХ смијењен Фахрудин Радончић, лидер СББ.

Као образложење за Радончићеву смјену наведени су нереди приликом масовних демонстрација у Федерацији БиХ 7. фебруара, када је запаљен и дио зграде Предсједништва БиХ.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *