Лагумџија: Милион људи без воде, 100 хиљда кућа неупотребљиво

БиХ је поплавама погођена четвртина становништва, а тренутно је без воде више од милион људи, рекао је данас у Сарајеву министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија. У БиХ је поплавама погођена четвртина становништва, а тренутно је без воде више од милион људи, рекао је данас у Сарајеву министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија. Лагумџија је […]

понедељак, мај 19, 2014 / 16:20

БиХ је поплавама погођена четвртина становништва, а тренутно је без воде више од милион људи, рекао је данас у Сарајеву министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија.

У БиХ је поплавама погођена четвртина становништва, а тренутно је без воде више од милион људи, рекао је данас у Сарајеву министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија.

Лагумџија је на конференцији за новинаре, након сусрета са 65 представника амбасада и међународних организација у БиХ, навео да је више од 100.000 зграда и кућа и више од 230 школа и здравствених уставнова неупотребљиво.

Није желио да говори о броју жртава, истичући да он још није коначан.

Лагумџија каже да би, према тврдњама војних стручњака, организованој војној сили били потребни мјесеци да учини оно што је вода учинила на потезу од Маглаја до Добоја, укључујући и ова два града, за три дана.

Он је најавио да ће за двије до три седмице бити јасније процијењена штета.

Лагумџија каже да су на данашњем састанку дефинисане двије фазе на којима би требало да се заједнички дјелује.

“Прва фаза је у току и то је хитно спашавање људи и добара. Очекујемо да ће ова фаза трајати десетак дана. Након тога слиједи озбиљнија фаза реконструкције и обнове”, навео је Лагумџија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *