Лада нива: Двомилионити примјерак сишао са траке

Са производних трака руске фабрике аутомобила Автоваз данас је сишла јубиларна двомилионита „лада 4×4“ познатија под називом „лада нива“. Автоваз планира да 2016. године покрене производњу нове генерације теренца "лада 4×4" рекао је на свечаности предсједник Автоваза Игор Кумаров. "Наш дужност је да дамо живот новој генерацији вазовских теренаца. Све особине легендарне ‘ниве’ обавезно ћемо […]

уторак, март 12, 2013 / 16:06

Са производних трака руске фабрике аутомобила Автоваз данас је сишла јубиларна двомилионита „лада 4×4“ познатија под називом „лада нива“.

Автоваз планира да 2016. године покрене производњу нове генерације теренца "лада 4×4" рекао је на свечаности предсједник Автоваза Игор Кумаров.

"Наш дужност је да дамо живот новој генерацији вазовских теренаца. Све особине легендарне ‘ниве’ обавезно ћемо сачувати и у новој генерацији ‘ладе 4×4’", нагласио је Кумаров.

"Продор и легенда су двије ријечи које најбоље описију вазовски теренац", рекао је директор Автоваза и додао да је управо "лада 4×4" аутомобил те фабрике који је највише извожен у Европу. Око 80 одсто извоза Автоваза у Европу чини управо тај модел, пренио је Итар тас.

Према ријечима Комарова, вазовски теренац је учествовао у изградњи тунела испод Ламанша, освајао је Сјеверни пол, радио на екстремним температурама Антарктика.
"Познато је и да је омиљени аутомобил Уга Чавеза у младости била вазовска ‘нива’ зелене боје, које се радо присјећао низ година", подсјетио је Комаров.

Јубиларни аутомобил, супротно традицији, неће бити послат у музеј Автоваза, него ће бити продат, а приход од продаје ће бити предат ветеранима фабрике.

Тромилионита "лада 4×4" може се очекивати за 15 до 17 година, процјењује Комаров.
"То ће бити аутомобил нове генерације и надам се, једнако популаран као и легендарна вазовска ‘нива’", рекао је директор Автоваза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *