Кустурица снима филм о Асанжу

Прослављени српски редитељ посјетиће оснивача сајта Викиликс у Лондону и снимити филм о њему.  Емир Кустурица већ дуже вријеме је заинтересован за Џулијана Асанжа, који је раскринкао бројне моћнике, читаве владе и афере које су потресале планету. "Већ неко вријеме жели да уради филм о њему, јер га доживљава као модерног Робина Худа. Он ће […]

субота, јул 4, 2015 / 10:31

Прослављени српски редитељ посјетиће оснивача сајта Викиликс у Лондону и снимити филм о њему.

 Емир Кустурица већ дуже вријеме је заинтересован за Џулијана Асанжа, који је раскринкао бројне моћнике, читаве владе и афере које су потресале планету.

"Већ неко вријеме жели да уради филм о њему, јер га доживљава као модерног Робина Худа. Он ће најприје снимити сам већи дио документарца, а онда ће посјетити Асанжа у Лондону, гдје ће забиљежити како изгледа његов живот у амбасади у којој је добио азил. Са њим ће тамо урадити и интервју", открива извор близак Кустурици за "Информер".

Његово путовање у Лондон и снимање документарног филма дијелом ће финансирати Радио-телевизија Србије, која ће и емитовати остварење када буде било завршено.

О Асанжу је већ снимљен филм "The fifth estate" који је "Форбс" прогласио највећим промашајем 2013. године. И сам Асанж је био веома незадовољан филмом, пошто је сматрао да је потпуно погрешно представљен.

Џулијан Асанж (44) и Викиликс доспјели су на насловне стране свјетске штампе 2010, када је тај сајт објавио мноштво повјерљивих докумената америчке војске. Викиликс је први објавио снимак из америчког хеликоптера у Ираку из којег војници пуцају и убијају цивиле и новинаре. Исте године, шведске власти су покренуле истрагу о његовом наводном сексуалном нападу на више жена. Прије три године, затражио је азил од Еквадора током боравка у Лондону и отада живи у амбасади Еквадора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *