Кустурица прави митинг против никла у Вардишту

Режисер Емир Кустурица изјавио је Срни да ће протестни митинг, који ће бити одржан 23. марта у Андрићграду, бити одговор на поновне најаве о истраживању никла. "На митингу ће говорити академици, озбиљни људи, народ, пчелари и други. То ће бити одговор на поновне најаве о истраживању никла", истакао је Кустурица. На Тргу Николе Тесле у […]

субота, март 23, 2013 / 08:50

Режисер Емир Кустурица изјавио је Срни да ће протестни митинг, који ће бити одржан 23. марта у Андрићграду, бити одговор на поновне најаве о истраживању никла.

"На митингу ће говорити академици, озбиљни људи, народ, пчелари и други. То ће бити одговор на поновне најаве о истраживању никла", истакао је Кустурица.

На Тргу Николе Тесле у Андрићграду у суботу, 23. марта, биће одржан протестни митинг поводом најаве да ће почети истраживање и евентуална експлоатација никла у рејону Вардиште.

На скупу, чији је организатор "Еколошка зона" из Вишеграда, говориће академик Видојко Јовић, активиста Демократске странке Србије Милица Војић-Марковић и предсједници општина Топола, Чајетина и Трстеник из Србије.

У име грађана Вишеграда скупу ће се обратити свештеник Јован из манастира Дражевина и пчелар Милан Драгутиновић.

Прослављени режисер подржао је данас у Београду протест Еколошког покрета због намјере власти у Србији да легализују употребу генетски модификованих организама /ГМО/.

"Генетски модификована храна је дио свјетског злог концепта који води рачуна о истребљењу, а не о унапређењу живота", рекао је Кустурица на скупу који су испред Дома Народне скупштине Србије организовали Еколошки покрет Србије и Савез еколошких организама Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Svakako potrebna i pametna aktivnost, i nadam se da narod te regije doci zbog sebe i svojih potomaka! Teski metali su visestruko destruktivni po okolinu i zdravlje covjeka, a najbolji dokazi za to su da ozbiljne zemlje na svojim teritorijama nemaju iskope nikla iako imaju nalazista rude.

  2. A gdje su predstavnici Vlade, ministarstava?

    Daleko je Visegrad od Banjaluke.

    SRAMOTA! OVO NIJE EKOLOSKO I GEOLOSKO PITANJE: OVO JE PITANJE OPSTANKA SRPSKOG NARODA,REPUBLIKE SRPSKE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *