Кустурица: Нови филм у октобру 2014. године

Српски режисер Емир Кустирица, који предводи жири Санктпетербуршког међународног филмског фестивала, најавио је данас да ће своје ново дјело представити у октобру 2014. године. Кустурица је на конференцији за новинаре у Санк Петербургу рекао да ради на новом филму под називом "Љубав и рат“, а како је додао, гледаоци ће моћи да у том филму […]

уторак, септембар 25, 2012 / 15:59

Српски режисер Емир Кустирица, који предводи жири Санктпетербуршког међународног филмског фестивала, најавио је данас да ће своје ново дјело представити у октобру 2014. године.

Кустурица је на конференцији за новинаре у Санк Петербургу рекао да ради на новом филму под називом "Љубав и рат“, а како је додао, гледаоци ће моћи да у том филму оцијене не само његов режисерски рад, него и глумачки.

Режисер је додао да ће играти у сва три дијела филма који говори о историји човјека у три различита периода рата.

Завршни дио посвећен је преображају јунака који постаје монах.

"Тај монах ради у манастиру са каменом. Пошто заврши свој рад, он остатке камена ставља у торбу и пење се на врх највише планине одакле те остатке просипа", испричао је Кустурица.

Он је такође открио да ће музику за тај филм компоновати његов син.

"Надам се да ће филм с којим ћу се вратити на филмски фестивал бити нови почетак у мом стваралаштву, јер ћу у свом раду користити нове савремене технологије", рекао је Кустурица, а пренио Итар-тас с.

Српски режисер је високо оцијенио ниво петербуршког филмског форума, а како је навео, посебно му импонује идеја организатора да обједине музику и филм.

Наиме, протеклог викенда у близини главног простора на којем се одржава филмски форум одржан је велики дводневни коцерт под отвореним небом, чије је финале био наступ Кустуричиног  “Но Смокинг Оркестра".

На конференцији за новинаре представљене су и главне награде филмског фестивала – златни анђели које ће добити како победници у основним номинацијама конкурса, тако и филм који је побрао највише симпатија гледалаца.

На фестивалу учествује више од 10 филмова из разних земаља, између осталог из Ирана, Израела, Белгије, Летоније, Турске, Русије, Немачке и других земаља.
Победник фестивала ће бити проглашен у суботу 29. септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *