Кустендорф од 16. до 22. јануара

Шести међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“, чији је оснивач режисер Емир Кустурица, биће одржан од 16. до 22. јануара у Дрвенграду у Мокрој Гори. Организатор ове манифестације "Раста интернешел" из Београда позвао је студенте и друге неафирмисане филмске ствараоце да за такмичарски дио програма пријаве своје филмове у трајању до 45 минута, како би […]

среда, децембар 12, 2012 / 18:15

Шести међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“, чији је оснивач режисер Емир Кустурица, биће одржан од 16. до 22. јануара у Дрвенграду у Мокрој Гори.

Организатор ове манифестације "Раста интернешел" из Београда позвао је студенте и друге неафирмисане филмске ствараоце да за такмичарски дио програма пријаве своје филмове у трајању до 45 минута, како би на вријеме била извршена њихова селекција.

"Кустендорф" је, као и претходних година, посвећен како будућим филмским ствараоцима, тако и великанима савременог ауторског филма.

У оквиру такмичарског програма, биће приказани филмови студената филмских школа из цијелог свијета, а међународни жири ће најбољим филмовима додијелити награду Златно, Сребрно и Бронзано јаје.

Селектори фестивала су Емир Кустурица и његова ћерка Дуња.

Фестивал "Кустендорф" основан је 14. јануара 2008. године са амбицијом да се младим филмским ствараоцима пружи шанса да прикажу своја остварења.

На овогодишњем фестивалу очекује се долазак познатих личности из свијета филма који ће са студентима држати радионице.

Припремљен је и богат филмски програм са ретроспективом најбољих свјетских филмских остварења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *