Курц се намеће за мјесто премијера, заоштрава према мигрантима

Лидер Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијан Курц најављује да жели да постане канцелар и најављује пореска растерећења.

недеља, август 27, 2017 / 13:48

Курц је, у интервјуу бечком дневнику „Естерајх”, казао да намјерава да пореско растерећење финансира дјелимично и кроз ригиднију политику миграције и према азилантима.

Он истиче да постоји веза између пореза и миграната и азиланата. „Трошкови за избјеглице износе, према експертима, од 2015. До 2019. између 8 и 12 милијарди евра. Миграција нам је посебно у социјалном систему изазвала огромне трошкове. Ту треба нешто предузети”, објаснио је Курц.

Рекао је да се, ако се подстакне и добар привредни раст, могу значајно смањити порези. Своје изгледе на изборима Курц није желио да оцјењује, али јасно каже да жели да постане канцелар који би промијенио земљу.

Такође не искључује и мањинску владу ОВП. „Као демократа сам мишљења да најприје треба да одлуче бирачи прије него што крену спекулације. Уколико будем изабран онда ћу покушати да примијеним максимално наше приједлоге и замисли, а како то ће се показати у преговорима”, закључио је Курц.

Иначе у истраживањима јавног мнијења ОВП јасно води испред Слободарске партије (ФПО) и Социјалдемократске странке (СПО).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *