Купер: Фуснота о Косову, к\’о да то мора

Европски посредник у дијалогу Београд- Приштина Роберт Купер изјавио је данас да договор о регионалном представљању Косова мора у потпуности да се примјени, уз опаску да није правилно тумачење да у натпису испред косовске делегације мора да пише пуна одредница утврђена фуснотом у том договору. Купер је на скупу о приближавању Косова ЕУ рекао агенцији […]

среда, јун 13, 2012 / 22:01

Европски посредник у дијалогу Београд- Приштина Роберт Купер изјавио је данас да договор о регионалном представљању Косова мора у потпуности да се примјени, уз опаску да није правилно тумачење да у натпису испред косовске делегације мора да пише пуна одредница утврђена фуснотом у том договору.

Купер је на скупу о приближавању Косова ЕУ рекао агенцији Бета да су и питања српских избјеглица са Косова и имовине приватних лица и српских компанија такође дио дијалога који воде Београд-Приштина.

Посредник ЕУ је на округлом столу у Центру за европску политику у Бриселу оцијенио да је један од разлога затегнутости то што Срби на сјеверу Косова не вјерују властима у Приштини и страхују од њених мјера.

Шеф београдског тима у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић сматра да посредник у дијалогу са Приштином Роберт Купер подржава Приштину у тежњи да се у регионалном представљању не користи фуснота која је договорена у Бриселу.

"Тема регионалног представљања није спроведена због различитог тумачења онога што је договорено у Бриселу, дакле да ли фуснота иде на таблицу или не. Ми смо договорили да фуснота стоји на таблици, међутим на моју велику жалост, сада се сви праве као да до тога није дошло и у томе имају очигледно подршку и Роберта Купера", рекао је Стефановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *