Куп Гагарина иде у Петроград: СКА шампион КХЛ

Хокејаши СКА из Санкт Петерсбурга сабладали су АК БАРС из Казања у финалу Гагарин купа, и тако постали прваци Континенталне хокејашке лиге.  СКА је славио са 6:1 у петом мечу играном у Казању, чиме су завршили серију коначним резултатом 4:1 у побједама. Резултати осталих мечева били су 3:2, 4:2, 1:0, 1:2, 3:2.  Мрежу Казањаца начео […]

понедељак, април 20, 2015 / 03:09

Хокејаши СКА из Санкт Петерсбурга сабладали су АК БАРС из Казања у финалу Гагарин купа, и тако постали прваци Континенталне хокејашке лиге.

 СКА је славио са 6:1 у петом мечу играном у Казању, чиме су завршили серију коначним резултатом 4:1 у побједама. Резултати осталих мечева били су 3:2, 4:2, 1:0, 1:2, 3:2. 

Мрежу Казањаца начео је Ериксон у 3. минуту, наставио је Ковљчук у 7. а до краја првог периода голове су постигли Дандонов(11.) и Поникаровски (15.). Почасни гол за домаћине постигао је Глухов почетком другог периода (21.мин), а тачку на побједу тима из Санкт Петерсбурга ставили су још једном Коваљчук (22.мин) и Червенка (58.мин) на самом крају меча. 

СКА је оправдао улогу фаворита, као и то да је меч са ЦСКА, у коме су направили историјски преокрет, био финале прије финала. 

 У седмогодишњој историји КХЛ, Барс је био први клуб који је три пута дошао до финала. Прва два шампионата Континенталне лиге су освојили. двије титуле има и Динамо из Москве. 

КХЛ је уз сјевернамерички НХЛ најјаче хокејашко првенство на свијету, и окупља 20 клубова из Русије, и по један клуб Бјелорусије, Финске, Казахстана, Летоније, Финске, Словачке и ХрватскеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *