Куба се отвара за стране инвестиције

Кубански парламент данас би требало да усвоји нови закон о страним улагањима, с циљем привлачења капитала на то највеће карипско острво.  Нови закон о инвестицијама требало би да пружи низ погодности страним улагачима пре свега у погледу пореза, пренео је лист Либерасион. Стане фирме које улажу у Кубу би, према предвиђеном закону, требало да буду […]

недеља, март 30, 2014 / 08:04

Кубански парламент данас би требало да усвоји нови закон о страним улагањима, с циљем привлачења капитала на то највеће карипско острво.

 Нови закон о инвестицијама требало би да пружи низ погодности страним улагачима пре свега у погледу пореза, пренео је лист Либерасион.

Стане фирме које улажу у Кубу би, према предвиђеном закону, требало да буду ослобођене плаћања пореза на добит у периоду од осам година уз могуће продужавање тог рока, након чега би плаћали порез од 15 одсто од нето профита, што је упола мање него до сада.

Међутим, уколико се фирма бави експлоатацијом природних ресурса, биће опорезована у висини од 50 одсто од нето профита.

Према писању кубанског листа Јувентуд Ребелде, биће одобрене само инвестиције које су „у интересу народа и државе”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *