Крстић: Зајам од Емирата свидјеће се и другим инвеститорима

Министар финансија Србије Лазар Крстић изјавио је данас да је зајам од милијарду долара од Уједињених Арапских Емирата /АУЕ/ Србија добила преко добрих политичких односа и позиција коју нема ниједна друга земља у региону, као и да је он остварен под изузетно повољним условима. Крстић је посланицима Скупштине Србије рекао да је увјерен да ће […]

уторак, мај 27, 2014 / 12:24

Министар финансија Србије Лазар Крстић изјавио је данас да је зајам од милијарду долара од Уједињених Арапских Емирата /АУЕ/ Србија добила преко добрих политичких односа и позиција коју нема ниједна друга земља у региону, као и да је он остварен под изузетно повољним условима.

Крстић је посланицима Скупштине Србије рекао да је увјерен да ће чињеница да је зајам остварен под посебним и повољним условима имати позитиван ефекат на инвеститоре, који желе да улажу у Србију.

Он је указао да би Србија, да није узела овај зајам, морала да се задужује на начин на који иначе ради на међународном банкарском тржишту, и под условима који ни приближно нису повољни.

Посланици Скупштине Србије данас расправљају о законима којим се потврђују споразуми са УАЕ, а који се односе на зајам за буџет од милијарду долара и на кредит за финансирање система за наводњавање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *