Крпљење: Распаднута сиријска \’\’опозиција\’\’ посађена на столицу у Арапској лиги

Опозициони Сиријски национални савјет заузео је званично мјесто Сирије на самиту Арапске лиге у Катару. Мјесто је било упражњено од када је Лига супендовала администрацију сиријског предсједника Башара ал Асада у новембру 2011. године. Дводневни састанак у Дохи одржава се у вријеме када су сиријски опозициони блок захватила превирања, током којих је предсједник савјета Ахмед […]

уторак, март 26, 2013 / 12:10

Опозициони Сиријски национални савјет заузео је званично мјесто Сирије на самиту Арапске лиге у Катару.

Мјесто је било упражњено од када је Лига супендовала администрацију сиријског предсједника Башара ал Асада у новембру 2011. године.

Дводневни састанак у Дохи одржава се у вријеме када су сиријски опозициони блок захватила превирања, током којих је предсједник савјета Ахмед Моаз ал Катиб поднио оставку, пренио је Би-Би-Си.

Катиб је рекао да, упркос томе, намјерава да се обрати учесницима самита.

Катарски емир, који предсједава самитом, позвао је на почетку састанка сиријску опозицију да преузме званично мјесто Сирије.

Катиб и новоизабрани привремени премијер опозиционе администрације Гасан Хито добили су аплауз када су заузели столицу Сирије.

Власти у Дамаску оштро су протестовале због учешћа опозиције на самиту у Дохи. "Лига је предала украдену сиријску столицу бандитима и лоповима", пише државни дневни лист "Ал тавра".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *