Кривична пријава против Панџића због шовинистичких пријетњи Александри Пандуревић

Шеф Канцеларије за односе с јавношћу Владе Федерације БиХ Раска Дењалић покренула је данас дисциплински поступак против службеника ове канцеларије Сенада Панџића јер је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук упутио непримјерене пријетње посланику СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Александри Пандуревић. "Понашање Сенада Панџића је непримјерено. У складу са процеудуром, као његов непосредни руководилац […]

среда, септембар 5, 2012 / 18:46

Шеф Канцеларије за односе с јавношћу Владе Федерације БиХ Раска Дењалић покренула је данас дисциплински поступак против службеника ове канцеларије Сенада Панџића јер је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук упутио непримјерене пријетње посланику СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Александри Пандуревић.

"Понашање Сенада Панџића је непримјерено. У складу са процеудуром, као његов непосредни руководилац имам обавезу да покренем дисциплински поступак", изјавила је Дењалићева.

Она је напоменула да је веома вјероватно да ће на сједници Владе ФБиХ, такође, бити расправљано о недоличном понашању службеника Канцеларије за односе с јавношћу, те да је премијер ФБиХ Нермин Никшић информисан о случају Панџић.

"Сада, након покретања дисциплинског поступка, најкасније у року од пет дана медијатор би требало да донесе одлуку, а потом се покреће дисциплински поступак пред Агенцијом за државну службу ФБиХ и то ради посебна комисија Владе ФБиХ", додала је шеф Канцеларије за односе с јавношћу федералне Владе.

Александра Пандуревић, заступница СДС-а у Парламенту БиХ, поднијела је кривичну пријаву против Сенада Панџића, упосленика Уреда за односе са јавношћу федералне Владе, иначе некадашњег новинара БХТ1.

Наиме, Панџић је на Фесјбуку, реагирајући на изјаве Александре Пандуревић у медијима, у коментарима испод вијести написао: „Има ли ико у Парламенту да ову дрољу набије ногом у гузицу? Или вам се као и мени гади?“

У даљњим коментарима Панџић је написао: „Мислим гади да је дотакнем уопште? Имам осјећај да се дуго није купала и да дисмр 🙂 Ух, пола би их одробијао :)“

Нешто даље, након коментара његових пријатеља који су с одобравањем пропратили Панџићево писање, написао је : „Не знам с које стране долази, али бих је сачекао изван Парламента. Уосталом, њима би требало забранити да кроче уСарајево. Имају они Српско Сарајево. Сигурније се тамо осјећају.“

Расправу је Панџић закључио: „Уосталом, тражио сам да то уради неко од посланика. Замисли само како се то у Украјини ефикасно рјешава“, те додао: „Ако има још неки притајени четник или четникуша на мом профилу, може се слободно укинути“, те отказао „пријатељство“ са свим особама српске националности.

Украјину је Панџић споменуо након објављене вијести да је генерални тужилац Украјине спреман подићи тужбу против Јулије Тимошенко за организацију убиства бизнисмена и члана парламента Јевгенија Шербања.

Скандалозније од Панџићевог понашања, који је казао и како је Пандуревићка „само за штанге“ јесте одобравање ставова његових пријатеља на Фејсбуку, редом упосленика државних институција.

Између осталих, и гласноговорнице Владе сарајевског Кантона, Ламије Кабил Бојаџић, затим Саните Лисице, упосленице Министарства спољних послова БиХ, некадашње Панџићеве колегице са БХТ 1, која већ неколико година ради у амбасади БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима, као први секретар.

Након свега, Пандуревић је подигла кривичну пријаву тражећи од Тужилаштва БиХ и Горана Зупца, директора СИПА-е, истрагу због „позива на насиље над службеним лицем, односно убиство службеног лица“.

За кривично дјело подстрекивања на убиство представника највиших институција Босне и Херцеговине прописана је казна затвора од најмање десет година или казна дуготрајног затвора.

„Имајући у виду да је пријављени државни службеник и да је учињену радњу извршио у радно вријеме, а вјероватно користећи средства за рад повјерена од стране Владе Федерације БиХ, ово дјело сматрамо теже квалификованим“, стоји на крају кривичне пријаве.0 КОМЕНТАРА

  1. Овај бар јавно каже оно што мисли, ал` колико је оних који дијеле његово мишљење, а овамо су као „мулти-култи“, љубазни и мЛого фини!?

  2. Тај ће сигурно напредовати, за ово. Шта друго рећи, то је тако у Сарајеву. Ваљда се сваки Србин треба осјећати „ко крме у Техерану“.

  3. Крајње невјероватно. Да ли су толико опуштени па овакве ствари излијећу, или је промишљен план и припрема. Да се заледиш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *