Кришто: Не предајем дужност!

Досадашњи предсједник Федерације БиХ Борјана Кришто потврдила је Срни да неће предати дужност новоизабраном предсједнику ФБиХ Живку Будимиру, јер сматра да је све урађено мимо устава и закона. “Ко је то? Ја не знам коме треба да предам власт“, одговорила је Кришто на питање да ли ће Будимиру предати власт и додала да ће власт […]

петак, март 18, 2011 / 14:16

Досадашњи предсједник Федерације БиХ Борјана Кришто потврдила је Срни да неће предати дужност новоизабраном предсједнику ФБиХ Живку Будимиру, јер сматра да је све урађено мимо устава и закона.

“Ко је то? Ја не знам коме треба да предам власт“, одговорила је Кришто на питање да ли ће Будимиру предати власт и додала да ће власт предати када се за то стекну услови.

 

Истакавши да је упутила захтјеве Уставном суду, ОХР-у, Централној изборној комисији, те федералном премијеру и потпредсједницима Владе да се изјасне о јучерашњим догађајима у Парламенту ФБиХ, Кришто је додала да сада слиједе тужбе.

“Ја немам право да некоме дам канцеларију. Заклетвом сам се обавезала да ћу штитити закон и Устав. Само не знам како је неко могао донијети одлуку о именовању Владе без печата“, истакла је Кришто.

Она је напоменула да има одговорност и да ће истрајати у поштивању Устава и закона, што се односи и на приморедају власт.

Према ријечима Борјане Кришто, сви министри из оба ХДЗ-а понашаће се у складу са Уставом и законом и стаће у њихову одбрану.

Живко Будимир је изабран на јучерашњој сједници Дома народа парламента ФБиХ, којој нису присуствовали делегати ХДЗ-а и ХДЗ-а 1990. Непосредно прије тога Дом је конституисан у крњем саставу, јер делегати из три кантона још нису изабрани.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *