Крим: Заједничка почаст страдалом украјниском и руском војнику

Ова фотографија показује колико су међусобно повезани Русија и Крим. На средини видимо украјинског војника, који стоји између мртвачких ковчега погинулог украјинског војника 35-годишњег Сергеја Кокурина (десно) и 34-годишњег припадника руске козачке милиције Руслана Казакова (лијево) током заједничког опјела у Симферопољу. Кокурин и Казаков, једине познате жртве руског преузимања Крима, погинули су раније ове недеље […]

недеља, март 23, 2014 / 15:21

Ова фотографија показује колико су међусобно повезани Русија и Крим.

На средини видимо украјинског војника, који стоји између мртвачких ковчега погинулог украјинског војника 35-годишњег Сергеја Кокурина (десно) и 34-годишњег припадника руске козачке милиције Руслана Казакова (лијево) током заједничког опјела у Симферопољу.

Кокурин и Казаков, једине познате жртве руског преузимања Крима, погинули су раније ове недеље приликом сукоба у украјинској војној бази у Симферопољу.

Умјесто да одслика дистанцу између двије одвојене фракције, погребна церемонија је, напротив, ујединила двије стране, а забиљежене су и фотографије на којима покојнике заједно испраћају присталице обе стране. Они су формирали поворку свако иза својих и тихо одали војницима последњу пошту, не испољавајући гнијев према супротној страни, пренио је лист “Телеграф”.

Опјело је одржано у Официрском дому у Симферпољу, што је покушај локалних власти да смире тензије због овог до сада најмрачнијег инцидента у вези са припајањем Крима Русији.

Упркос томе, ситуација је и даље напета. Истог дана када је обављена сахрана, око 50 километара даље 200 проруских демонстраната упало је је у украјинску ваздухопловну базу у западном Криму, скинула украјинску заставу и истјерала војнике, пренио је АФП. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *