Крим национализовао нафтну индустрију

Парламент Крима превео је у власништво републике имовину Черноморњефтгаса, Укртрансгаса и Феодосијског предузећа за снабдевање нафтним производима.  Како је саопштила прес служба Државног Савета, одговарајући документ о томе је донет на ванредној пленарној седници. "Утврђено је да је власништво Републике Крим покретна и непокретна имовина јавног акционарског друштва Черноморњефтгас, његових континенталних налазишта и морска економска […]

понедељак, март 17, 2014 / 19:38

Парламент Крима превео је у власништво републике имовину Черноморњефтгаса, Укртрансгаса и Феодосијског предузећа за снабдевање нафтним производима.

 Како је саопштила прес служба Државног Савета, одговарајући документ о томе је донет на ванредној пленарној седници.

"Утврђено је да је власништво Републике Крим покретна и непокретна имовина јавног акционарског друштва Черноморњефтгас, његових континенталних налазишта и морска економска зона", наводи се у документу који цитира Итар тас.

Исто решење је донето и за имовину Укртрансгаса на Криму.

Национализација тих предузећа спроводи се у циљу обезбебеђења еколошке и енергетске сигурности, стварања услова за организацију производње, складиштења и транспорта нафте и гаса на територији Крима, снабдевања житеља полуострва енергетским ресурсима и основним животним потребама, наведено је у образложењу.

Први потпредседник владе Крима Рустам Темиргалијев је прошле недеље рекао да власти Крима планирају да национализују Черноморњефтгас, железничку пругу и одељења санаторијума Украјине на територији полуострва.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *