Кремљ: Надамо се компромису у случају ЕУ против Гаспрома

Званични Кремљ је изразио наду у постизање компромисног рјешења поводом оптужби Европске уније да је Гаспром злоупотријебио доминантну позицију на европском тржишту, додајући да ће Русија и Гаспром бранити сопствене интересе. „Очекујемо да ће копромис бити постигнут. Надамо се апсолутно непристрасном ставу ка компанији Гаспром”, изјавио је портпарол Кремља, Дмитриј Песков на конференцији за новинаре […]

четвртак, април 23, 2015 / 00:01

Званични Кремљ је изразио наду у постизање компромисног рјешења поводом оптужби Европске уније да је Гаспром злоупотријебио доминантну позицију на европском тржишту, додајући да ће Русија и Гаспром бранити сопствене интересе.

„Очекујемо да ће копромис бити постигнут. Надамо се апсолутно непристрасном ставу ка компанији Гаспром”, изјавио је портпарол Кремља, Дмитриј Песков на конференцији за новинаре у Москви, а преноси агенција Ројтерс.

„Свакако да ће Гаспром бранити своје интересе и да ће држава, као већински акционар у компанији, такође бранити интересе Гаспрома”, поручио је Песков.

Антимонополске власти Европске уније оптужиле су данас Гаспром за злоупотребу доминантне позиције у Пољској, Њемачкој и шест земаља источне Европе.

Европска комисија је, после двогодишње истраге, закључила да је руска државна гасна компанија, кључни снабдјевач Европе енергентима, кочила прекограничну конкурентност у региону и наплаћивала превисоке цијене за своје производе.

Раније данас се огласио и Гаспром оцијенивши неоснованим оптужбе Европске комисије. У извјештају Европске комисије обухваћена је само једна етапа спроведене антимонополске истраге и не подразумева да је Гаспром крив за било какво кршење антимонопослких закона ЕУ, наведено је у саопштењу компаније која наводи да се строго придржава свих норми међународног права и законодавства земаља у којима послује.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *