Кремирана жртва силовања у Индији

У Њу Делхију је одржана церемонија кремирања 23-годишње студенткиње која је умрла од последица силовања и пребијања, што је изазвало у Индији талас протеста. Студенткиња је кремирана на индијској традиционалној ломачи у присуству породице и неколико политичара. Кремација је одржана пошто су њени посмртни остаци у златном сандуку пребачени у Њу Делхи из Сингапура, гдје […]

недеља, децембар 30, 2012 / 17:18

У Њу Делхију је одржана церемонија кремирања 23-годишње студенткиње која је умрла од последица силовања и пребијања, што је изазвало у Индији талас протеста.

Студенткиња је кремирана на индијској традиционалној ломачи у присуству породице и неколико политичара.

Кремација је одржана пошто су њени посмртни остаци у златном сандуку пребачени у Њу Делхи из Сингапура, гдје је била пребачена у болницу. Родитеље покојне дјевојке на аеродрому су дочекали премијер Манхоман Синг и председница владајуће Конгресне партије Соња Ганди.

Церемонији кремирања је присуствовало неколико хиљада људи.

Дјевојка која је раније овог мјесеца силована у аутобусу у Њу Делхију преминула је прије два дана од повреда унустрашњих органа у болници у Сингапуру, а индијске власти позвале су на смиреност сународнике, који су у знак протеста изашли на улице пријестонице.

Полиција је ухапсила шест мушкараца због сумње да су 16. децембра силовали студенткињу у градском аутобусу. Нападачи су њу и њеног пријатеља пребили челичним шипкама, док су сатима возили аутобус градским улицама, чак и поред полицијских пунктова. На крају су их свукли и оставили их на путу.

Тај догађај изазвао је масовне протесте у Њу Делхију и другим индијским градовима на којима је од владе тражено да стане на крај свакодневном малтретирању жена.

Демонстранти су тражили и смртну казну или кастрацију за силоватеље, који по закону могу да буду осуђени на доживотну робију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *