Крај ере: Жељко Обрадовић напустио ПАО!

Жељко Обрадовић није више тренер Панатинаикоса, објавили су челници атинског клуба. Српски тренер је на челу ’зелених’ провео 13 година и за то вријеме је освојио 23 трофеја – пет титула првака Европе, 11 националних првенстава, а седам трофеја узео је у грчком купу. “Панатинаикос са жаљењем објављује да је сарадња са Жељком Обрадовићем окончана […]

уторак, јун 12, 2012 / 17:59

Жељко Обрадовић није више тренер Панатинаикоса, објавили су челници атинског клуба.

Српски тренер је на челу ’зелених’ провео 13 година и за то вријеме је освојио 23 трофеја – пет титула првака Европе, 11 националних првенстава, а седам трофеја узео је у грчком купу.

“Панатинаикос са жаљењем објављује да је сарадња са Жељком Обрадовићем окончана након 13 бриљантни година. Породица Јанакопулос жели јавно да се захвали тренеру на савршеној сарадњи током свих ових година, што се и види по бројним титулама које је клуб освојио. У нашим мислима и срцу увијек ће остати уцртани дивни момент са Обрадовићем на челу и његово име биће уписано златним словима у историји Панатинаикоса”, наводи се између осталог у саопштењу ‘зелених’.

Саопштењем се јавности обратио и Жељко Обрадовић:

“Драги пријатељи, када сам дошао овде у Атину јуна 1999. године, нисам могао ни да замислим да ће Панатинаикос бити мој тим, моја породица и моја кућа у наредних 13 година. Имали смо у ових 13 година много лепих тренутака, много славља, али такође и потешкоћа. Све смо проживели заједно као велика и права породица. Један од принципа које сам научио у породици јесте да је најважнија ствар поштовати људе ако желите да и сами будете поштовани. То је нешто што сам желео да кажем у овом тренутку. Желео бих да се захвалим и поздравим људе који раде у Панатинаикосу, све чланове стручног штаба са којима сам иградио одличан однос током година. Такође, велику захвалност дугујем и свим пријатељима Панатинаикоса који су увек, увек били са нама јер без ваше помоћи не бисмо успели. Наравно, хвала и свим играчима са којима сам сарађивао током 13 година”, пише између осталог у Обрадовићевом саопштењу.

Европски клубови сада ће стати у ред да доведу Обрадовића у своје редове, као најозбиљнији кандидат спомиње се Анадолу Ефес, али и низ других клубова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *