Крах демократије у Нишу: У општини Медија на излазност 26 одсто

У нишкој градској општини Медијана, гдје су јуче поновљени избори за ново општинско руководство, изласност је непосредно пред затварање бирачких мјеста износила око 26 одсто, наводе из Општинске изборне комисије. Право гласа имало је 81.113 бирача који су могли да гласају на 48 бирачких мјеста. Они су имали прилику да бирају између 12 странака, коалиција […]

недеља, мај 8, 2016 / 05:29

У нишкој градској општини Медијана, гдје су јуче поновљени избори за ново општинско руководство, изласност је непосредно пред затварање бирачких мјеста износила око 26 одсто, наводе из Општинске изборне комисије.

Право гласа имало је 81.113 бирача који су могли да гласају на 48 бирачких мјеста. Они су имали прилику да бирају између 12 странака, коалиција и покрета.

Избори у градској општини Медијана одржани су и 24. априла заједно са парламентарним и локалним, а излазност је тада износила близу 45 одсто.

Поновно гласање у општини Медијана услиједило је након што је Управни суд поништио изборе будући да је Руска странка имала различите називе листе, које је прихватила Општинска изборна комисија и онога шта је писало на гласачком листићу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *