Ковачевић: Руски Јужни ток – српски национални пројекат

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић оцијенио је да је реализација крака гасовода „Јужни ток“ кроз Републику Српску национални пројекат за Српску, чија би изградња требало да почне до краја године. Након првог састанка Интерресорне радне групе за утврђивање приједлога трасе крака гасовода "Јужни ток" кроз Републику Српску у Бањалуци, Ковачевић је […]

четвртак, март 28, 2013 / 17:10

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић оцијенио је да је реализација крака гасовода „Јужни ток“ кроз Републику Српску национални пројекат за Српску, чија би изградња требало да почне до краја године.

Након првог састанка Интерресорне радне групе за утврђивање приједлога трасе крака гасовода "Јужни ток" кроз Републику Српску у Бањалуци, Ковачевић је рекао новинарима да су представници Јавног предузећа "Србијагас" Нови Сад пренијели своја искуства у овом пројекту, како би Српска брже и квалитетније реализовала овај пројекат.
"Добили смо значајне информације и упутства како би могли брже реализовати овај пројекат", истакао је Ковачевић.

Савјетник предсједника Владе Србије Петар Шкундрић рекао је да Србија има потребу и интерес да на плану инфраструктурних пројеката, посебно када је ријеч о енергетици, све ради заједно са Републиком Српском, у узајамном интересу.

"Када је у питању изградња деонице гасовода `Јужни ток` који иде кроз Србију и Републику Српску, сматрамо да је то један од значајних развојних и стратешких пројеката за Србију и Српску", истакао је Шкундрић.

Он је закључио да ће овај пројекат омогућити сигурност и привредни напредак, не само у енергетском смислу, већ и у другим областима индустрије, укључујући и заштиту животне средине.

Осим чланова радне групе, састанку су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, савјетник предсједника Владе Србије Петар Шкундрић и представници Јавног предузећа "Србијагас" Нови Сад.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *