Ковач-Драшковић: СНСД проводи нерегуларне активности

Замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач и предсједник Општинског одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Гојко Драшковић тврде да СНСД проводи нерегуларне активности у предизборној кампањи. "Имали смо прилику прије неколико дана да посредством медија од чланова СНСД-а чујемо како СДС годинама краде на изборима у Српској и БиХ. Оно што је симптоматично у овој причи јесте […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 07:28

Замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач и предсједник Општинског одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Гојко Драшковић тврде да СНСД проводи нерегуларне активности у предизборној кампањи.

"Имали смо прилику прије неколико дана да посредством медија од чланова СНСД-а чујемо како СДС годинама краде на изборима у Српској и БиХ. Оно што је симптоматично у овој причи јесте да су то говорили људи из СНСД-а за које СДС има поуздане доказе да су управо они били креатори преваре људи и изборне крађе", рекао је Ковач на данашњој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Ковач је додао да је СНСД на овај начин "лицемјерно покушао да на СДС пребаци кривицу за наводну крађу избора".

Он је најавио да ће СДС против свих лица који су, како је рекао, прекршили закон и злоупотријебили положај тако што су пријавили одређени број људи да без њиховог знања гласа у иностранству, покренути питање одговорности у Централној изборној комисији БиХ, али ће, истовремено, бити подигнуте и кривичне пријаве.

Члан Главног одбора СДС-а Небојша Попић указао је на опасност од злоупотребе личних докумената грађана.

СДС је јуче позвао све институције у БиХ и Републици Српској, посебно ЦИК БиХ, МУП и тужилаштва, да по хитном поступку утврде све околности о наведеним тврдњама и у складу са законом предузму неопходне активности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *