Коштуница: Убијање Србије због безначајног датума

Предсjедник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је у суботу власт да ни по коју цијену „не убија српску државу на Косову зарад датума за преговоре са ЕУ“ и упозорио да се љуто вара свако ко мисли да ће непријатељи бити милостиви према Србији ако она преда дио територије. "Јасно треба саопштити ЕУ да Србија […]

субота, март 2, 2013 / 17:01

Предсjедник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је у суботу власт да ни по коју цијену „не убија српску државу на Косову зарад датума за преговоре са ЕУ“ и упозорио да се љуто вара свако ко мисли да ће непријатељи бити милостиви према Србији ако она преда дио територије.

"Јасно треба саопштити ЕУ да Србија није марионетска творевина која уступа своју територију зарад добијања датума. Ако се одрекнемо Косова, са још већом силином биће отворено питање Војводине и Рашке, биће отворен сијасет мањинских питања и биће доведен у питање и сам опстанак Србије", рекао је Коштуница на сједници Главног одбора ДСС у Крагујевцу.

Коштуница је истакао да би рушењем српских државних институција на Косову Србија стигла до тешког и разорног националног пораза од којег не би могла да се опорави.

"Била би поражена, понижена и осрамоћена, а странци би нам се отворено ругали и упирали прстом на нас да смо једина држава која је погазила своју државност. Награда у виду датума коју нуди ЕУ за убијање државе Србије на Косову бесмислена је, безначајна је и срамна за државу која вијековима постоји и носи своје славно српско име", рекао је Коштуница.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *