Коштуница: Подјела Косова није добро рјешење

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да подјела Косова није добро рјешење и да је једино „ваљано оружје” које је Србија имала у одбрани покрајине позивање на међународно право. „То је најгоре рјешење у поређењу с нечим што заиста значи одбрану територијалног интегритета и суверенитета једне земље”, казао је Коштуница за Радио-телевизију Србије. […]

уторак, септембар 25, 2012 / 13:27

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да подјела Косова није добро рјешење и да је једино „ваљано оружје” које је Србија имала у одбрани покрајине позивање на међународно право.

„То је најгоре рјешење у поређењу с нечим што заиста значи одбрану територијалног интегритета и суверенитета једне земље”, казао је Коштуница за Радио-телевизију Србије.

Премијер Ивица Дачић оцјенио је раније да би подјела Косова била најбоље и једино реално рјешење, које би, како је навео, прихватили и Албанци, међутим лидер ДСС-а наводи да Србија треба да избјегне такву опцију.

„У том рјешењу никако не треба тражити излаз”, истакао је бивши премијер и додао да Србија треба да се позива на међународно право, јер је тако добила подршку Руске Федерације.

Коментаришући некадашњи модел двије Њемачке (Источне и Западне) за рјешење проблема Косова, Коштуница је казао да ни оно није добро јер би се то у случају Србије „дефинитивно завршило разједињењем, односно раздвајањем Косова и Метохије”.

„То је неприхватљиво рјешење, јер Србија не може прихватити да је дио њене територије држава и не може имати добросусједске односе сама са собом, и то рјешење је од самог почетка било неприхватљиво”, истакао је Коштуница.

Он је нагласио да су оба рјешења, и подјела и њемачки, „апсолутна неприхватљива за Србију”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *