Коштуница: Ђукановић смишља најгоре лажи како би остао на власти

Лидер ДСС-а и бивши предсједник СР Југославије Војислав Коштуница назвао је „мрачним, монструозним и подмуклим“ оптужбе црногорског премијера Мила Ђукановића да он стоји иза убиства главног и одговорног уредника „Дана“ Душка Јовановића. Коштуница је навео да су "неистине и увреде за којима је посезао Ђукановић" протеклих године на његов рачун биле бројне, да на њих […]

среда, март 20, 2013 / 08:48

Лидер ДСС-а и бивши предсједник СР Југославије Војислав Коштуница назвао је „мрачним, монструозним и подмуклим“ оптужбе црногорског премијера Мила Ђукановића да он стоји иза убиства главног и одговорног уредника „Дана“ Душка Јовановића.

Коштуница је навео да су "неистине и увреде за којима је посезао Ђукановић" протеклих године на његов рачун биле бројне, да на њих није одговарао сматрајући да је излишан сваки одговор на сувише очигледне и непристојне испаде, али да је сада Ђукановић "прекорачио сваку границу".

"Признајем да сам погрешно мислио да Ђукановић, ипак, мора имати нешто у себи од познате црногорске честитости и да му не може пасти на памет таква врста подлости да убијене људе користи да би током избора сачувао власт", рекао је Коштуница подгоричком листу "Дан".

Он је истакао да се са Ђукановићем више пута срео у периоду од убиства Јовановића до осамостаљења Црне Горе и да "приликом тих бројних сусрета Ђукановић није никада, макар у увијеној форми, имао храбрости да изнесе своје данашње измишљотине".

"Вријеђати убијеног новинара лажно тврдећи да сам био његов послодавац посебна је врста безобзирности. Вјерујем да у Црној Гори не постоји обичај да се клеветају убијени људи, а посебно не они за које се ни данас не зна ко их је убио. Мени су руке чисте и савјест мирна, а јавно питам Ђукановића може ли он то да каже за себе", рекао је Коштуница.

Коштуница је додао да је српским властима послао писмо поводом Ђукановићеве оптужбе на његов рачун, уз констатацију да до сада није било случаја да се званичног мјеста једне независне државе за најгоре злочине оптужује политичар који је обављао функцију предсједника СР Југославије.

Ђукановић је изјавио раније да исти човек стоји "иза убиства" премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. и убиства сувласника и уредника подгоричког листа "Дан" Душка Јовановића. Он је навео да је то "послодавац и Душка Јовановића и Миодрага Лекића" – онај ко је био против независности Црне Горе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *