Косово је телефонски већ у Албанији

Самопроглашено Косово користиће међународни позивни број Албаније /+355/, одлучио је привремени косовски парламент. Привремени косовски парламент је на јучерашњој сједници усвојио Декларацију о укидању позивног броја за Србију /+ 381/, Словенију /+386/, те француског оператера /+377/. Укидањем досадашњих бројева унифицирана је телефонских мрежа Косова и Албаније,чиме се, како пише у образложењу, "постиже политички, економски и […]

петак, септембар 7, 2012 / 09:51

Самопроглашено Косово користиће међународни позивни број Албаније /+355/, одлучио је привремени косовски парламент.

Привремени косовски парламент је на јучерашњој сједници усвојио Декларацију о укидању позивног броја за Србију /+ 381/, Словенију /+386/, те француског оператера /+377/.

Укидањем досадашњих бројева унифицирана је телефонских мрежа Косова и Албаније,чиме се, како пише у образложењу, "постиже политички, економски и безбједносни ефекат".

Прихватање позивног броја Албаније је, како се наводи , посљедица чињенице да Косово није чланица међународне организације за телекомуникације и не може имати сопствени позивни број.

Досадашњи позивни бројеви су укинути нешто прије доношења одлуке о укидању “надгледања косовске“ независности, што би, како је планирано, требало да буде озваничено 10. септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *