Кошарац тврди да СДС штети интересима РС, Бојић демантује

Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је данас да је императив СДС-а борба за одређене позиције у Сарајеву. "И то не би било лоше да на те позиције долазе људи који имају професионални кредибилитет. Међутим, постоје функционери СДС-а чији рад прави огромну штету Републици Српској", рекао је новинарима Кошарац у Бањалуци. Он је истакао […]

недеља, март 3, 2013 / 16:36

Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је данас да је императив СДС-а борба за одређене позиције у Сарајеву.

"И то не би било лоше да на те позиције долазе људи који имају професионални кредибилитет. Међутим, постоје функционери СДС-а чији рад прави огромну штету Републици Српској", рекао је новинарима Кошарац у Бањалуци.

Он је истакао да је један од таквих функционера СДС-а замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић, који никада није указао на проблеме у Министарству одбране БиХ.

"Зашто поједини функционери СДС-а не кажу шта причају са ОХР-ом, представницима страних амбасада, а онда када виде предсједника Српске Милорада Додика трче му у загрљај. То је политика СДС-а – једно мисле, друго раде, треће говоре, а поједини њихови функционери потпуно су се асимилирали са сарајевским потребама", додао је Кошарац.
Он је рекао да "уколико буде прекинута платформа СНСД-а и СДС-а кривицом СДС-а", СНСД ће достојанствено бранити интересе Српске и српског народа, те да је неопходно разговарати да би се ријешили постојећи проблеми.

Кошарац је подсјетио да је СНСД од 2006. до 2010. године водио самосталну политику и успио да ојача позицију Републике Српске у институцијама БиХ.

Жестока борба за формирање власти

Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је данас да су укупна улагања институција Републике Српске у Српско Сарајево у посљедњих неколико година 166 милиона КМ.

"Тренутно се води жестока борба за формирање градских власти у Источном Сарајеву. Сасвим је јасно да досадашња власт у том граду није ништа урадила за грађане", рекао је Кошарац новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је проблематично што из СДС-а постоји осам кандидата за градоначелника Источног Сарајева, а из ПДП-а четири.

"Нико од њих не прича шта ће добро урадити за грађане. У општини Источно Ново Сарајево смо побиједили, али стање које смо затекли било је катастрофално, због милионских кредитних задужења и губитака", додао је Кошарац.

Бојић: Нисмо издајници

Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Борислав Бојић изјавио је данас да СДС никада није био, нити ће бити издајник интереса Републике Српске.

"Ми смо из тог разлога направили платформу са СНСД-ом. Сви који су из Републике Српске у органима БиХ имају обавезу да штите интересе Српске", рекао је Бојић новинарима.

Он је истакао да политички односи СДС-а и СНСД-а треба да буду рјешавани у Републици Српској.

Бојић вјерује да ће се одржати састанак на којем би требало да буду ријешени проблеми СДС-а и СНСД-а.

"Сви прописи на нивоу БиХ па и Закон о царинским тарифама донесени су у потпуној сагласности са СНСД-ом. У СДС-у постоји потпуно јединство, а одређене проблеме у СНСД-у нећу ни да коментаришем", додао је Бојић.

Он је навео да га је изнеданила изјава предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића по којој се статус официра Оружаних снага БиХ треба ријешити на нивоу БиХ.

"Ово је веома опасно са становишта преноса надлежности, јер је питање пензионог стажа регулисано на нивоу Републике Српске", сматра Бојић.

Говорећи о новој Влади Републике Српске, Бојић је оцијенио да је њено формирање класично куповање времена, да нису промијењени кључни ресори и да се Српска суочава са огромним проблемима у привреди.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj Košarec je stvarno iritantan. A šta reći za debila Bojića koji se pravda da SDS nije izdajnik? Naravno da je izdajnik kad je u koaliciji sa ustašama iz SNSD-a.

 2. Koji primitavac, ovaj Košarac.
  Nevjerovatno.
  Kako se samo ljulja kad priča i kako glumi,
  zauzima poze, očigledno da je sinoć vježbao pred ogledalom.
  Čuj SDS i Ivanić su izdajnici, a on je veliki
  patriota. Zemljo, otvori se!!!!

 3. Staša Košarac je najkrimalniji tip u SNSD-eu Istočno Sarajevu.Najbolji su mu prijatelji kriminalna porodica Nešić.
  Čovjek koji je radio protiv prošlog kandita SNSD-ea(Ljubiše Laloviča)čovjek koji je oborio Mladena Zirojevića.Totalno nemoralan tipi.

 4. Стварно ако СДС не изађе из ове коалиције онда и нису ништа бољи од ових некад комуниста а данас пребогатих капиталиста.
  Све сам више убијеђен да ову државу могу спасити само Лазаревић и Ценићка.
  Бритки, јаки, види се брате кад причају да имају свој став и да им нико не треба писати и шаптати шта да кажу.
  Кошарац и остале кокоши су само добре за ове зелене лије у Сарајеву.

 5. Davno sam komentarisao da je ovaj sporazum na nivou BiH štetan po SDS.Sada treba uhljebiti smijenjene ministre i dat je mig za akciju na raskidanju ovog sporazuma.Poltrončići tipa ovog Košarca,Kalabića i drugih kreću u akciju.Samo naivni mogu vjerovati u ovo što oni govore.Na predsjedničkim izborima 2114.godine Šarović će pomesti njihovog Vrhovnog vođu.Živi bili pa vidjeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *